Corporate Recruiter

Functieomschrijving

Matching the Makers 

Heb jij er al wat meters op zitten binnen Tech Recruitment? Weet jij wat een UX designer zoal doet en snap je dat Java en Javascript twee totaal verschillende dingen zijn? Schud je niet alleen het één na het andere goede idee uit je mouw, maar weet je ze vervolgens ook nog eens tot een daverend succes te brengen? Lees dan gauw verder, want wie weet ben jij onze nieuwe Recruiter.

Vereisten

Zo is het om bij Saxum te werken

Van het 'hunten' van digital professionals, tot het organiseren van toffe (vakinhoudelijke) events, tot het opzetten van een compleet nieuwe recruitment strategie. Jij bent de professional en komt met nieuwe ideeën rondom bijvoorbeeld referral en employer branding, om zo te zorgen dat onze development -en design teams groeien. Uiteindelijk ligt het helemaal aan jou hoe jij het aanpakt en welke middelen je hiervoor inzet. Als het maar werkt :-).

Hebben we een aanvraag vanuit de klant, maar niemand beschikbaar? Dan zet je net zo makkelijk alles even ‘on hold’ en gebruik je jouw ‘recruitment-superpowers’ om een geschikte freelancer te vinden. No problemo voor jou. Sterker nog: je vindt het alleen maar tof om lekker snel te schakelen.

En dit alles doe je niet alleen! Maar met zo’n 80 collega’s van Saxum, een handjevol (interne en externe) ‘Rulers of Recruitment’ én nog eens zo’n 350 collega's van MakerStreet: een ‘full-specialism agency’ waar wij deel van uitmaken en onze fijne homebase mee delen.


Wat breng jij mee?

  • Je zwemspullen, maar we zeggen niet wat je gaat doen (ha-ha);
  • 3+ jaar recruitment ervaring, waarin je al eerder Designers, Developers en andere digitale helden 'ge-recruit';
  • HBO werk -en denkniveau en een uitstekende kennis van de Nederlandse taal;
  • Een flinke dosis enthousiasme. Voor recruitment, communicatie en alles wat 'digital' is;
  • Je bent nieuwsgierig en onderzoekend. Geen deurtje blijft bij jou ongeopend;
  • Een scherpe tong -en pen. Zou jij deze vacature helemaal anders schrijven? Kom maar op met die goede ideeën;
  • Je begrijpt dat recruitment verder gaat dan alleen berichten versturen op LinkedIn. Zo bedenk je andere creatieve manieren om Saxum onder de aandacht te brengen;
  • Jij staat je mannetje (of vrouwtje). Zowel in een onderhandeling als bij de VrijMiBo ;-).